Psykolog i Århus

Psykolog i Århus

Kasper Høgh, psykolog i hjertet af Århus

I terapien hos mig kan du få hjælp til en række forskellige psykiske og følelsesmæssige problemer. Jeg arbejder både med voksne og unge i Århus, som har brug for hjælp til bl.a.:

  • Angst (fx social angst, panikangst, præstationsangst, generaliseret angst)
  • Depression (fx håbløshed, meningsløshed, træthed, tristhed, tomhed)
  • Problematiske reaktioner på tab og krisereaktioner
  • Stress (arbejdsrelateret, studierelateret, familierelateret)
  • Lavt selvværd og lavt selvtillid (selvkritik, hårde tanker om dig selv, selvdestruktiv adfærd)
  • Søvnbesvær (bekymringsruminationer, tankemylder, angstreaktioner, rastløshed, mareridt)
  • Vredeshåndtering (eksplosiv vrede, råberi, problemer med at kommunikere grænser)
  • Relationsproblemer (problemer med nærhed, problemer med konflikter,  problemer med adskillelse)
  • Grænsesætning (at du ikke får passet tilfredsstillende på dig selv, at andres behov altid kommer før dine) 

Samtaler med en psykolog

Samtaler hos en psykolog kan hjælpe dig med nye redskaber og måder, at forstå dig selv og dine udfordringer på. Jeg tilbyder individuel terapi til unge og voksne i Århus.

Ved psykologsamtalerne sætter vi fokus på dine problemer, kigger på specifikke eksempler, går i dybden med eksemplerne og finder ud af hvad det er der driver dine problemer så du kan komme til bunds i dine problemer.

Hvad end du ønsker hjælp fra mig som psykolog enten pga. stress, angstdepression eller noget helt fjerde , så er du velkommen i min klinik i Århus. Jeg har flere års erfaring i at hjælpe mennesker gennem psykologsamtaler, og at hjælpe dem med de udfordringer, de står med i livet.

psykologhjælp til unge i århus

Psykologhjælp til unge

Unge kan på lige fod med voksne også have brug for psykologhjælp. De unge jeg møder kan både opleve præstationspres fra skolen, deres sportsgren, eller føle at de skal leve op til bestemte forventninger.

Hos en psykolog kan unge få et frirum, hvor de får en række værktøjer til at håndtere deres situation. Jeg er i øjenhøjde med de mennesker, som jeg møder i min klinik. Dit barn vil derfor også opleve at blive hørt og lyttet til.

En af de emner som jeg har særlig erfaring med, når der kommer til unge er sportspsykologi. Hvad end man som ung er passioneret omkring E-sport, svømning, fodbold, håndbold eller andet, så kræver en sportsgren på eliteplan, at man også får plejet sit mentale helbred.

Unge kan også få samtaler om alt fra angst depression og selvværd og selvtillid.

Hvilken metode bruger jeg i terapien?

ISTDP (Intensiv Dynamisk Korttidsterapi)

Jeg arbejder med og efteruddanner mig løbende i metoden Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP) og arbejder hovedsageligt ud fra denne metode. Forskning viser at ISTDP er effektiv i behandlingen af en lang række psykiske lidelser og problemer.

metode i terapien i århus

Hvornår kan man kontakte en psykolog?

Det er meget naturligt, at vi kan have brug for lidt ekstra hjælp til at snakke om ting, som fylder i vores liv. Der kan derfor også være mange forskellige anledninger til, at kontakte en psykolog.

Det kan være, at du er påvirket af angst, enten i form af social angst, præstationsangst eller andre angstformer. Eller måske føler du dig udbrændt og skal have hjælp til at håndtere stress.

Måske står du med en meget specifik situation eller udfordring, som du ikke kan komme videre i. Det kan være, at du lidt for ofte sætter andres behov før dine egne. Måske er du din egen største kritiker.  Måske kan du mærke at du ikke er dig selv, men har måske svært ved at forstå og sætte ord på hvorfor. Du behøver altså ikke at have en diagnose for at kunne få min hjælp som psykolog.

Uanset hvad så er der ikke en rigtig eller forkert årsag til, at du kan kontakte mig. 

Du er altid velkommen til at skrive til mail@psykologhogh.dk eller ringe til 6061 7163.

Del af et psykologhus i Århus

Terapien foregår i min klinik i Aarhus C hvor jeg er én af de seks psykologer der sidder i Huset Blachs Gaard. Huset er et gammel bindingsværkshus som ligger i en lille oase i midten Århus.

psykologhuset århus

Find vej til klinikken

Du finder min klinik Vesterport 8K, Aarhus C. Du skal ind gennem en grøn port, hvorefter du kommer ind i en skøn gårdhave. Klinikken er inde i den åbne gårdhave og på højre hånd.

Der er flere muligheder for gratis parkering – bl.a. på Langelandsgade og Teglværksgade. Det er blot et par minutter på gåben. 

Ønsker du en psykolog i Århus?

Du er mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker min hjælp til et terapiforløb i hjertet af Århus.