Selvværd og selvtillid - børn/unge

selvværd og selvtillid unge

Når selvtillid og selvværd spænder ben

Det er godt at vi til tider kan være kritiske overfor os selv. Hvis vi aldrig så vores egne fejl ville vi højst sandsynligt fremstå arrogante og selvfede. Det er godt vi kan være kritiske overfor os selv og sætte mål for hvad vi ønsker at gøre for os selv. Men selvkritikken kan tage overhånd og blive destruktiv og spænde ben for os.

Lavt selvværd og lav selvtillid kan vise sig for os i form af automatiske tanker som “de vil sikker ikke høre hvad jeg har at sige”, “hvis jeg udtrykker mig vil de ikke synes om mig”, “jeg kan ikke finde ud af noget”, “ingen kommer til at holde af mig”, “jeg vil fejle hvis jeg prøver”. 

Hvordan føles lavt selvværd og lavt selvtillid?

Man kan opleve at blive en undskyldning for sig selv, altid sætte andre før sig selv, blive meget optaget af tanker om andres dømmende tanker, lyst til at isolere sig, blive urimelig kritisk og hård overfor sig selv, føle skamfuldhed, blive træt og have depressionssymptomer som håbløshed, fladhed og opgivenhed.

Tit vil man opleve at når man tager et skridt tilbage så er der stor forskel på hvordan man behandler sig selv og hvordan man behandler andre. Tit vil man opleve at de tanker og billeder man har om sig selv ikke passer med de positive ting andre siger om én. Det kan opleves som om andre taler om en hel anden eller at de lyver når de siger positive ting om én. Og det kan være svært at forstå hvorfor man oplever dette automatisk negative og nedsættende billede af sig selv.

 

panikangst
hvilke symptomer ser man ved panikangst_n

Har du brug for hjælp udefra?

Man kan opleve at blive en undskyldning for sig Hvis dit lave selvværd og din lave selvtillid er et problem for dig kan vi tage et kig på det i terapien og arbejde på at blive klogere på det samme. Vi vil kigge på specifikke eksempler hvor du oplever at problemet særligt viser sig for dig og i fællesskab undersøge hvad det mon er der får dig til at opleve lav selvtillid og lavt selvværd. Vi vil hjælpe dig med at komme til bunds i problemerne så dine talenter og alt det potentiale du har også viser sig i dine om dig selv.

 

Har du brug for en samtale med mig, så bestil tid nu.

Ønsker du at komme i gang med et terapiforløb? Eller har du spørgsmål til, hvilken hjælp du skal have?