Håndtering af indre og ydre pres

Indre og ydre pres

Hvordan håndterer du pres?

Som elitesportsudøver vil du opleve en kombination af indre og ydre pres. Det indre pres er det pres du pålægger dig selv til træning, i din hverdag (fx sund kost, ordentlig søvn, pleje af vigtige relationer mv.) og til konkurrencer. Det ydre pres er det der kommer fra dine omgivelser: forældre, kærester, venner, holdkammerater, trænere, fans, medier og tilskuere til kampe. Presset fx opleves igennem sociale medier (omtale, kommentarer på ens præstation, journalister mv.), igennem kommentarer fra trænere og holdkammerater, forventninger fra forældre (skuffede, ærgerlige og begejstrede forældre) eller igennem kontrakter med sponsorer og andre interesseparter.

Du kan ikke styre hvad andre siger til dig og hvad andre har af forventninger til dig. Du kan lære hvordan du tager andres forventninger og kommentarer til dig på en måde som er god og udviklende for dig. Det kan være at du som sportskvinde/mand udvikler dig godt og trives under store udtalte forventninger fra trænere. Det kan også være at du trives mindre godt under sådan et pres. Det kan være at du oplever at blive ualmindelig meget påvirket af folks kommentarer og meninger om dine præstationer. At du har svært ved at skille dine egne forventninger og ønsker fra andres forventninger og ønsker.

Det er dig der er sportsudøveren og talentet. Derfor er det også dig der skal lære dig selv at kende og blive klog på hvordan du udvikles og trives bedst som sportsudøver. Det er kun dig der i sidste ende kan vide hvordan du fungerer bedst som sportsudøver og menneske. Det er din indre drivkraft der er vejen til din succes og derfor må det også være dig der finder ud af hvad det er der motiverer dig og fungerer godt for dig. Det kan andre ikke gøre for dig.

Jeg kan hjælpe dig med at finde ud af hvordan lige præcis DU ønsker at håndtere det indre og det ydre pres. Jeg kan hjælpe dig med at finde ud af hvordan du finder en god måde at håndtere det indre og ydre pres du oplever, så du som sportsudøver og menneske kan udvikle dig på den bedst mulige måde.

Har du brug for en samtale med mig, så bestil tid nu.

Ønsker du at komme i gang med et terapiforløb? Eller har du spørgsmål tiI, hvilken hjælp du kan få ved mig som psykolog?