Karrierestop – overgangen fra elitesporten

Karrierestop (2)

Når dit talent skal bruges andre steder end i sporten

De fleste elitesportsudøvere har været dybt engageret i deres sport siden de var børn. Sporten har for de fleste været en stort del af deres selvforståelse og identitet. Bevidst såvel som ubevidst. Mange venner og mange af de sociale miljøer man har været en del af har været en del af ens sportsgren. Et livslangt engagement i en sportsgren har sat sine spor i livet og vil formentlig betyde at sporten vil have fangarme ud i de fleste af de ting man engagerer sig i.

Der kan følge en masse spørgsmål og svære beslutninger med når du som elitesportsudøver går med overvejelser om, beslutter dig for frivilligt eller bliver ufrivilligt tvunget til at stoppe din karriere som udøvende sportskvinde- eller mand. ”Hvordan laver jeg en god overgang fra elitesportslivet til mit nye liv?”, ”hvad ønsker jeg af mit nye liv og mine nye livsomstændigheder?”, ”hvordan skal jeg finde mening uden min sport?”, ”hvorfor føler jeg mig ked af det og/eller tom selvom det er min egen beslutning at stoppe karrieren?” eller ”hvad er det særlige ved mig nu?”.

Der melder sig en lang række vigtige og eksistentielle spørgsmål i sådan en stor overgangsfase. Spørgsmålene kan kun DU besvare for det er dig og din unikke person som må finde ud af hvad du ønsker for dig selv i dit videre liv. Det kan dog være svært at besvare disse spørgsmål på egen hånd.

Jeg kan hjælpe dig med at få forståelse for dine reaktioner omkring dit karrierestop og i samarbejde med dig finde ud af hvordan du kan omsætte dine evner og talenter i andre areaner og på andre måder end du har gjort i din tid som aktiv elitesportsudøver.

Har du brug for en samtale med mig, så bestil tid nu.

Ønsker du at komme i gang med et terapiforløb? Eller har du spørgsmål tiI, hvilken hjælp du kan få ved mig som psykolog?