Sportspsykologi

Sportspsykolog i Århus

Sportspsykolog i Århus - hvordan udnytter du mere af dit potentiale?

Selv de dygtigste atleter, performere og sportsfolk kan have brug for forløb, der hjælper dem med at præstere endnu bedre. Ofte arbejder man under intenst pres – ikke bare under ens kampe men også i ens træning før og efter. Det gælder både for E-sporten, fodbold, svømning, de unge elitesportsudøvere og mange flere.

Der er ingen tvivl om, at det mentale helbred er vigtigt at pleje og træne. Når det mentale helbred er i top, så åbnes der også op for, at man kan præstere og udnytte ens potentiale endnu mere. 

Hvorfor bruge en sportspsykolog?

Jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på dig selv som sportsudøver og finde ud af om du får det fulde ud af dine evner. Vi kan sammen undersøge om du kan gøre noget som vil gøre dig mere tilfreds med din måde at være sportsudøver på. Du kan komme til at opnå større glæde ved din sport (træning såvel som konkurrence) og præsterer bedre på samme tid.

hvorfor bruge en sportspsykolog
Præstationsangst i elitesport

Hvordan rammer præstationsangsten?

Ofte vil du som sportsudøver opleve angst (nervøsitet) og spænding forud for vigtige træningspas eller konkurrencer. For det meste vil denne angst og den medfølgende adrenalin hjælpe dig med at præsterer bedre og yde dit ypperste. Angsten kan dog tage overhånd for i forbindelse med præstationer. Angsten kan blive så voldsomt at du oplever at den hindrer du i at præstere på det niveau du ved du har. Det kan være at du laver ualmindeligt mange fejl under konkurrencer? Det kan være du kommer til at tage dårlige beslutninger og laver dårlige vurderinger undervejs? At du føler at din krop er træt og på overarbejde?

Alt dette kan være tegn på at du ikke har ramt et optimalt spændingsniveau inden du skal præstere. Hvis du har en for høj grad af angst i kroppen er kroppen på overarbejde. Dette kan resultere i at kroppen og psyken er træt allerede inden du skal præstere, hvilket kan medføre at du ikke har den energi du skal bruge for at levere dit absolut bedste. Og for de fleste elitesportsudøvere er det nødvendigt at ramme sit topniveau for at være kompetetiv

Jeg kan hjælpe dig med 1) at blive klogere på din angst, 2) at lære at regulere din angst bedre og 3) få en forståelse for de bagvedliggende mekanismer der driver din angst.

Få unik hjælp på et sportsligt eller personligt plan

Som almen psykolog med særlig viden om sorg, angst og sports- og performancepsykologi kan jeg hjælpe dig både med det specifikt sportslige og det unikt personlige. Som dedikeret sportsudøver fylder sporten selvsagt en stor del af dit liv, men der kan også være behov for at få hjælp til anliggender af mere personlig og følelsesmæssig karakter. Begge dele kan jeg hjælpe dig med og vi kan i fællesskab skræddersy et forløb der passer til lige præcis DIN situation, dine behov og dine ønsker.

Sportspsykolog

Har du brug for sportspsykolog i Århus?

Ønsker du min hjælp i et forløb? Eller har du spørgsmål tiI, hvilken hjælp du kan få ved mig som psykolog?