Depression og tristhed

depression og tristhed (2)

Depression og tristhed hos voksne

At føle sig tom, energiforladt, flad, håbløs, hjælpeløs, opgivende, afkræftet, selvkritisk, selvbebrejdende og bekymret er ikke unormalt. At have søvnproblemer og tanker om død og selvmord er ligeledes ikke atypisk. Disse er oftest forbipasserende og vi klarer problemer på egen hånd eller med nære relationer uden professionel hjælp. Igennem arbejde med os selv og snak med nære familie og venner klare vi det meste selv. Hvis symptomerne bliver mere alvorlige og konstante kan det være tegn på en behandlingskrævende depression.

Mange oplever en depression som en form for følelsesmæssig bedøvelse. Der er ofte en oplevelse af tristhed, håbløshed, ligegyldighed, hårde og kritiske tanker om én selv og manglende lyst og energi, men uden man helt er klar over hvad det handler om. Der kan være ringe kontakt til egne kropslige fornemmelser og det kan være svært at finde hvile og falde i søvn. Hverdagen kan være præget af bekymringer for fremtiden.

Hvordan kan terapien hjælpe ift. depression?

Årsagen til de depressive symptomer er forskellig fra person til person, men gennemgående er det at der er en mening med de depressive symptomer. Meningen og funktionen af de depressive symptomer kan være svær at få øje på på egen hånd. I terapien vil vi i fællesskab skabe forståelse for netop dine depressive symptomer, deres historie og deres funktion. Dette gøres for at hjælpe dig med at forstå dig selv bedre og gøre dig i stand til at hjælpe dig selv ud af din depression med en god forståelse hvor hvad der skabte den og hvad du kan gøre for ikke at blive depressiv på samme måde igen.

Er du i tvivl om det du oplever er noget en psykolog kan hjælpe med, så er du meget velkommen til at ringe på tlf. 60617163 eller skrive på mail@psykologhogh.dk .

Psykoterapi har vist sig effektivt til behandling af depression og anbefales af Sundhedsstyrelsen.

 

hjælp til depression

Har du brug for en samtale med mig, så bestil tid nu.

Ønsker du at komme i gang med et terapiforløb? Eller har du spørgsmål til, hvilken hjælp du skal have?