Unge elitesports-udøvere og forældrene

Unge elitesport

Hvad er dine primære drivkræfter?

De fleste elitesportsudøvere starter i en ung alder med at dyrke deres sport. Det betyder at forældre og skolen ofte vil være meget involveret i processen. For mange unge elitesportsudøvere er der en svær balancegang mellem at træne og være barn og ung. Hvor meget kan jeg feste? Er jeg en dårlig ven hvis jeg træner i stedet for at sige ”ja” til en aftale? Hvad tænker de andre om mig når jeg træner?

For forældre kan det være svært at vurdere hvordan man støtter sit barn og sætter grænser på en god, sund, hjælpsom og udviklende måde.

De unge år som elitesportsudøver er vigtige. Her lægges fundamentet til det forhold der udvikles til sportsgrenen og engagementet heri.

Det er vigtigt at det er glæde og lyst der er de primære drivkræfter hos den unge elitesportsudøver. Det skal være den unge sportsudøvers egne ønsker, egne drømme og egen indre kraft der hovedsageligt driver værket. Derfor kan et stort ydre pres risikere medføre at den unge mister den glæde han/hun tidligere havde ved sin sport. Alene det at der er et talent betyder ikke nødvendigvis at den unge ønsker at leve et liv som elitesportsmand/kvinde.

Jeg kan hjælpe både forældre og unge elitesportsudøvere med både at blive klogere på og håndtere denne balancegang. Forløbet kan både være enkeltsamtaler med den unge, med den unge og forældrene eller med forældre alene. Vi vil i fællesskab skræddersy et forløb der passer til jeres situation.

Har du brug for en samtale med mig, så bestil tid nu.

Ønsker du at komme i gang med et terapiforløb? Eller har du spørgsmål tiI, hvilken hjælp du kan få ved mig som psykolog?